Μείνετε σε εσωτερικούς χώρους και χρησιμοποιήστε κλιματισμό εάν είναι δυνατόν.

Μείνετε σε εσωτερικούς χώρους και χρησιμοποιήστε κλιματισμό εάν είναι δυνατόν.

Το Ίδρυμα Masimo δεν παρέχει συντακτικά στοιχεία

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα διαθέσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για δοκιμές εμβολίων κατά τη διάρκεια του σταδίου COVID-19 που θα ξεκινήσουν αυτό το φθινόπωρο, 300 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη ενός νέου μονοκλωνικού αντισώματος για την προστασία των ανοσοκατεσταλμένων ατόμων και 100 εκατομμύρια δολάρια για τη διερεύνηση νέων τεχνολογιών για την πρόληψη και θεραπεύουν τη μόλυνση.

Η διοίκηση είχε πει ότι σκόπευε να δαπανήσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια στο Project NextGen για να βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων εργαλείων για την προστασία από τον COVID-19. Αυτές είναι οι πρώτες συγκεκριμένες χορηγήσεις από αυτό το δοχείο χρημάτων.

Το 1 δισεκατομμύριο δολάρια θα κατανεμηθεί σε τέσσερις μικρότερες εταιρείες βιοτεχνολογίας που διαφορετικά θα δυσκολευτούν να αντέξουν οικονομικά το μεγάλο κόστος μιας κλινικής δοκιμής συγκρίνοντας τα νεότερα εμβόλια τους με τα επί του παρόντος διαθέσιμα εμβόλια, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Dawn O’Connell, βοηθός γραμματέας ετοιμότητας και ανταπόκρισης. με τους δημοσιογράφους την Τρίτη.

Η κυβέρνηση δεν έχει επιλέξει ακόμη τους υποψηφίους εμβολίων που θα υποστηρίξει από κάθε εταιρεία, επομένως η O’Connell είπε ότι δεν μπορούσε ακόμη να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την καθεμία.

Οι εταιρείες είναι η ICON Government and Public Health Solutions Inc., του Hinckley, Ohio, Pharm-Olam LLC, του Χιούστον. Technical Resources Intl (TRI) Inc., Bethesda, Maryland; και Rho Federal Systems Inc., του Durham, Βόρεια Καρολίνα.

Ανακτήστε την ανεξαρτησία και την άνεσή σας με το κοινό συμπλήρωμα υποστήριξης. Δοκιμάστε το τώρα στη διεύθυνση https://hondrostrong-website.com/el/ !

Αυτές οι δοκιμές πρόκειται να ξεκινήσουν αυτόν τον χειμώνα.

Μια δοκιμή για ένα μονοκλωνικό αντίσωμα αναμένεται να ξεκινήσει αυτό το φθινόπωρο, είπε. Με τις αλλαγές στον ιό, τα προηγούμενα μονοκλωνικά αντισώματα, συμπεριλαμβανομένου ενός που προστάτευε από μελλοντικές λοιμώξεις για έως και έξι μήνες, δεν λειτουργούσαν πλέον. Το νέο μονοκλωνικό, το οποίο αναπτύσσεται από την Regeneron , θα αντικαταστήσει αυτό το αντίσωμα και θα αποσκοπούσε στην πρόληψη της μόλυνσης σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα στα οποία τα εμβόλια έχουν περιορισμένη αποτελεσματικότητα.

Άλλα 100 εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν στην Global Health Investment Corp., έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που διαχειρίζεται το κυβερνητικό χαρτοφυλάκιο επενδύσεων της Biomedical Advanced Research and Development Authority Ventures. Στόχος θα είναι η επέκταση των επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες.

Τα τελευταία 10 εκατομμύρια δολάρια διατέθηκαν στην Johnson & Johnson Innovation (JLABS) για έναν διαγωνισμό μέσω της BlueKnight, μιας συνεργασίας BARDA-JLABS.

Η διοίκηση συναντά άλλες εταιρείες και θα ανακοινώσει περισσότερες κατανομές χρηματοδότησης πριν από το τέλος του οικονομικού έτους της κυβέρνησης στις 30 Σεπτεμβρίου, είπε ο O’Connell.

Ο σκοπός του Project NextGen είναι «να διασφαλίσουμε ότι είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε έρθει στη γωνία», δήλωσε ο υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών Xavier Becerra στη συνέντευξη Τύπου. "Δεν θέλουμε να περιμένουμε μέχρι να φτάσουμε στη γωνία για να καταλάβουμε τι είναι αυτό. Το NextGen είναι να μας βοηθήσει να το προλάβουμε."

Τι είναι το COVID Eris; Τι γνωρίζουμε για την εξάπλωση της παραλλαγής στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ αυτό το καλοκαίρι

Ο Μπεσέρα μόλις επέστρεψε από τη σύνοδο κορυφής της G20 στην Ινδία, όπου συναντήθηκε με τους ομολόγους του από 20 άλλες χώρες για να ξεκινήσουν την ανάπτυξη ενός συντονισμένου σχεδίου για την πρόληψη μελλοντικών πανδημιών.

Επικοινωνήστε με την Karen Weintraub στο kweintraub@usatoday.com.

Η κάλυψη για την υγεία και την ασφάλεια των ασθενών στο USA TODAY γίνεται εν μέρει δυνατή με επιχορήγηση από το Masimo Foundation for Ethics, Innovation and Competition in Healthcare. Το Ίδρυμα Masimo δεν παρέχει συντακτικά στοιχεία.

Δεν έχουν αναφερθεί ανθρώπινα κρούσματα στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την ανακοίνωση .

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι δεν είπαν πόσα άλογα μολύνθηκαν εκεί ή αν κάποιο από αυτά πέθανε. Αλλά σύμφωνα με το UC Davis Center for Equine Health της Καλιφόρνια, το 90% των αλόγων που έχουν μολυνθεί από τον ιό δεν επιβιώνουν.

Όσον αφορά τους ανθρώπους, το Triple E μπορεί να έχει ποσοστό θνησιμότητας 30 τοις εκατό, δήλωσε στην ανακοίνωση ο επίτροπος Υγείας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, James McDonald.

«Αν και τα ανθρώπινα κρούσματα είναι σπάνια, το Υπουργείο Υγείας της Πολιτείας λαμβάνει σοβαρά υπόψη τον ιό της ανατολικής εγκεφαλίτιδας των ιπποειδών», είπε.

Δεν υπάρχουν εμβόλια για τον ιό στον άνθρωπο, αναφέρει τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και δεν υπάρχει επίσημο φάρμακο για θεραπεία.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το COVID Pirola: Πώς διαφέρει η νέα σειρά BA.2.86 από άλλες παραλλαγές

Τι είναι το Triple E;

Ο ιός, ο οποίος εμφανίζεται στα ανατολικά κράτη του Κόλπου, είναι μια από τις πιο θανατηφόρες ασθένειες που μεταδίδονται από τα κουνούπια στη χώρα.

Μπορεί να προκαλέσει πυρετό, μηνιγγίτιδα (λοίμωξη των μεμβρανών που περιβάλλει τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό) ή εγκεφαλίτιδα (άλλη λοίμωξη του εγκεφάλου), δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Για τον μετριασμό των συμπτωμάτων, το CDC συνιστά υγρά, παυσίπονα χωρίς ιατρική συνταγή και ξεκούραση.

Τι είναι ο ιός Powassan; Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ασθένεια που προκαλείται από τσίμπημα τσιμπουριού

Πώς να αποτρέψετε τα τσιμπήματα των κουνουπιών

Για να αποφύγετε τα τσιμπήματα, οι υγειονομικοί υπάλληλοι συνιστούν τα εξής:

  • Χρησιμοποιήστε απωθητικό κουνουπιών, ιδιαίτερα την αυγή και το σούρουπο όταν τα έντομα είναι πιο δραστήρια.
  • Φορέστε μακρυμάνικα πουκάμισα και παντελόνια.
  • Χρησιμοποιήστε απωθητικό στα ρούχα.
  • Μείνετε σε εσωτερικούς χώρους και χρησιμοποιήστε κλιματισμό εάν είναι δυνατόν. Εάν το A/C δεν είναι διαθέσιμο, κρατήστε τα παράθυρα κλειστά.

Η Natalie Neysa Alund είναι ανώτερη ρεπόρτερ για το USA TODAY. Προσεγγίστε τη στο nalund@usatoday.com και ακολουθήστε την στο X, την πλατφόρμα που ήταν παλαιότερα γνωστή ως Twitter @nataliealund.

Η ιατρική παραπληροφόρηση στροβιλίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά μερικές από αυτές ήταν σε μια δική της κατηγορία: προήλθε από γιατρούς.

Οι γιατροί, φυσικά, είναι εξίσου ανθρώπινοι και επιρρεπείς σε σφάλματα με όλους τους άλλους, αλλά επειδή ξοδεύουν χρόνια μελετώντας την επιστήμη και τον τρόπο λειτουργίας του σώματος, προφανώς γνωρίζουν περισσότερα από τον μέσο όρο για το πώς να ερμηνεύουν τις ιατρικές πληροφορίες. Γιατί λοιπόν έστελναν πράγματα που δεν ήταν αλήθεια;

Μια νέα μελέτη δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα σε αυτό το ερώτημα, αλλά προσπαθεί να ποσοτικοποιήσει πόσοι γιατροί παραπλανούσαν το κοινό, από πού προέρχονταν και ποιες ήταν οι ειδικότητες τους.

Το πιο εκπληκτικό, ίσως, είναι ότι βρέθηκαν μόνο 52 από αυτά σε μια αρκετά εξαντλητική αναζήτηση σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Αυτό ήταν πραγματικά παρήγορο που είδαν ότι δεν βρήκαν περισσότερα», είπε ο Dominique Brossard, πρόεδρος του τμήματος Επικοινωνίας Επιστημών Ζωής στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison, ο οποίος δεν συμμετείχε στη νέα μελέτη, αλλά μελετά την ιατρική παραπληροφόρηση.

Περίπου 1 εκατομμύριο Αμερικανοί κατέχουν ιατρικές άδειες στις Ηνωμένες Πολιτείες, επομένως 52 είναι ένα μικρό κλάσμα του συνόλου.

Δεν είναι ξεκάθαρο πόσο μακριά αυτή η παραπληροφόρηση εξαπλώθηκε, αλλά από τη στιγμή που επικρατούν ψευδείς εντυπώσεις, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να τις αλλάξουμε, είπε ο John Robert Bautista, ο οποίος διεξάγει έρευνα για την παραπληροφόρηση για την υγεία στη Σχολή Πληροφοριών του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Όστιν.

Η παραπληροφόρηση που προέρχεται από γιατρούς μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιζήμια, είπαν ο ίδιος και ο Brossard, λόγω της εμπιστοσύνης που σχετίζεται με τα ιατρικά διαπιστευτήρια.

Μερικοί αμφισβήτησαν την αποτελεσματικότητα της χρήσης μάσκας, οι οποίες δεν είναι τέλειες, αλλά είναι πολύ καλύτερες στην πρόληψη των λοιμώξεων από το να μην φοράτε τίποτα, ιδιαίτερα όταν είναι υψηλής ποιότητας και εφαρμόζουν καλά.

Κάποιοι άλλοι προώθησαν αβάσιμους ισχυρισμούς ή θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την κυβέρνηση ή την προέλευση του ιού SARS-CoV-2 που προκαλεί το COVID-19.

Αυτού του είδους οι πληροφορίες προκάλεσαν πραγματική ζημιά σε άτομα που υπέφεραν ή πέθαναν άσκοπα καθώς και σε άτομα που έχασαν την πίστη τους στην επιστήμη όταν παρουσιάστηκαν με παραπληροφόρηση σχετικά με την ανάπτυξη εμβολίων και φαρμάκων, δήλωσε η Δρ Σάρα Γκοφ, ανώτερη συγγραφέας της εφημερίδας.

«Ήταν μια ανησυχία για πιθανή βλάβη που με ώθησε πραγματικά να κάνω τους μαθητές μου να συμμετάσχουν σε αυτή τη μελέτη», δήλωσε ο Γκοφ, γιατρός πρωτοβάθμιας φροντίδας και ερευνητής υπηρεσιών υγείας στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης Άμχερστ.

Αν και ένα μικρό ποσοστό των ανθρώπων μπορεί να μην είναι σε θέση να κάνει εμβόλια ή να έχει κακή αντίδραση σε ένα εμβόλιο, δεν υπάρχει συζήτηση για την ασφάλεια των εμβολίων σε επίπεδο πληθυσμού.

«Χρησιμοποιήσαμε τα επιστημονικά πρότυπα τη στιγμή που εξετάζαμε», είπε ο Γκοφ. «Αν δεν εμπιστεύεστε την επιστήμη και δεν εμπιστεύεστε το CDC, δεν θα εμπιστευτείτε ότι πρόκειται για παραπληροφόρηση».

Η ομάδα όρισε την παραπληροφόρηση ως "ισχυρισμούς που δεν υποστηρίζονται ή έρχονται σε αντίθεση με τις οδηγίες των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ για την πρόληψη και τη θεραπεία του COVID-19 κατά την περίοδο που αξιολογήθηκε ή έρχονται σε αντίθεση με την υπάρχουσα κατάσταση των επιστημονικών στοιχείων για θέματα που δεν καλύπτονται από το CDC".

Τα 52 εντοπίστηκαν από ανακοινώσεις που έκαναν σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2021 και 1ης Μαΐου 2022, αφού επιστημονικές μελέτες είχαν αποδείξει ότι τα εμβόλια ήταν ασφαλή και αποτελεσματικά και ότι θεραπείες όπως η υδροξυχλωροκίνη και η ιβερμεκτίνη δεν ήταν.

Ο Γκοφ είπε ότι η μελέτη αναφέρεται συγκεκριμένα στην "παραπληροφόρηση", που είναι ανακριβείς πληροφορίες, αντί στην "παραπληροφόρηση", η οποία είναι σκόπιμα παραπλανητικές πληροφορίες, επειδή οι ερευνητές δεν προσπάθησαν να προσδιορίσουν τα κίνητρα των επαγγελματιών υγείας που διαδίδουν τις πληροφορίες.

Ο Still Brossard και αρκετοί άλλοι ειδικοί στον τομέα είπαν ότι οι πληροφορίες άλλαζαν τόσο γρήγορα κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τα κυβερνητικά μηνύματα ήταν συχνά πιο φτωχά από ό,τι θα μπορούσε να ήταν, αφήνοντας πολλούς ανθρώπους -ακόμα και γιατρούς- σε εύλογη σύγχυση.

«Η καθοδήγηση συνέχιζε να αλλάζει», είπε. «Η επικοινωνία γύρω από το εμβόλιο ήταν φρικτή».

Οι ειδικοί στη δημόσια υγεία ανησυχούν καθώς το Twitter σταματά να επιβάλλει την πολιτική παραπληροφόρησης για τον COVID

Έλεγχος του μηνύματος

Η Γκοφ είπε ότι δεν μπορούσε να κάνει εικασίες για τα κίνητρα των γιατρών που διαδίδουν παραπληροφόρηση. Αρκετοί πρόσφεραν τηλε-υγειονομικές επισκέψεις και χρέωναν ασθενείς για την παροχή θεραπειών που δεν υποστηρίζονταν από την επιστήμη, επομένως ίσως είχαν κάποιο οικονομικό κίνητρο, είπε ο Γκοφ. Μερικοί μπορεί επίσης να έχουν κερδίσει χρήματα αυξάνοντας την παρουσία τους στο διαδίκτυο, είπε.

Αυτή και οι συν-συγγραφείς της επέλεξαν να μην κατονομάσουν τους 52 γιατρούς, γιατί δεν ήθελαν να δώσουν περισσότερη προσοχή στους επαγγελματίες του ιατρού για τη συμπεριφορά τους. «Ο σκοπός μας δεν ήταν να φωνάξουμε συγκεκριμένα άτομα, περισσότερο να φωνάξουμε το φαινόμενο», είπε.

Τον Μάρτιο του 2021, το μη κερδοσκοπικό Κέντρο για την Καταπολέμηση του Ψηφιακού Μίσους δημοσίευσε μια έκθεση που διαπίστωσε ότι 12 αντι-εμβολιακοί ήταν υπεύθυνοι για το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου κατά των εμβολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η έκθεση καλούσε ιδιαίτερα το Facebook και το Twitter ότι δεν έκαναν αρκετά για να ελέγξουν τα ψευδή μηνύματα που διαδίδονται από αυτή τη «βρώμικη ντουζίνα».

Δεν είναι σαφές εάν κάποια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης είναι χειρότερη από οποιαδήποτε άλλη για τη διάδοση παραπληροφόρησης. Είναι όλα εξίσου προκλητικά, αν και το Twitter ‒ που τώρα μετονομάστηκε σε X ‒ έχει μελετηθεί περισσότερο, δήλωσε ο David Novillo-Ortiz, Ευρωπαϊκός περιφερειακός σύμβουλος δεδομένων και ψηφιακής υγείας για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Το YouTube ανακοίνωσε την Τρίτη αλλαγές στην πολιτική του για να περιορίσει την παραπληροφόρηση, ιδιαίτερα σε σχέση με τη θεραπεία του καρκίνου.

Ο Bautista είπε ότι ανησυχεί ιδιαίτερα τώρα για την παραπληροφόρηση που διαδίδεται στο TikTok, μια πλατφόρμα που απευθύνεται σε μεγάλο βαθμό σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες. Αντί για μια γρήγορα πληκτρολογημένη απάντηση όπως μπορεί να γίνει σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, η διόρθωση παραπληροφόρησης στο TikTok απαιτεί από κάποιον να παράγει ένα άλλο βίντεο TikTok, το οποίο είναι χρονοβόρο και μπορεί να βρίσκεται εκτός της ζώνης άνεσης των μεγαλύτερων επαγγελματιών, είπε.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση και τους αξιωματούχους της δημόσιας υγείας μειώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είπε ο Novillo-Ortiz. «Έχουμε μπροστά μας μια πρόκληση για το πώς μπορούμε να ξαναχτίσουμε αυτή την εμπιστοσύνη».

Ελπίζει σε περισσότερες επενδύσεις στον ψηφιακό γραμματισμό υγείας τόσο για τους επαγγελματίες υγείας όσο και για το ευρύ κοινό. «Αφήνουμε τους ανθρώπους πίσω γιατί δεν επενδύουμε αρκετά στην ψηφιακή παιδεία για την υγεία», είπε ο Novillo-Ortiz.

Συνέπειες;

Πρέπει να υπάρξουν συνέπειες για τους γιατρούς που διαδίδουν παραπληροφόρηση;

Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση, είπαν όλοι οι ειδικοί, εν μέρει επειδή δεν είναι πάντα σαφές ποια γεγονότα είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα και ποια μπορούν να αμφισβητηθούν.

Ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος υιοθέτησε μια πολιτική τον Ιούνιο του 2022 για τον περιορισμό της ιατρικής παραπληροφόρησης, συμπεριλαμβανομένης της διασφάλισης ότι τα ιατρικά συμβούλια αδειοδότησης μπορούν να λαμβάνουν πειθαρχικά μέτρα κατά των επαγγελματιών υγείας που διαδίδουν παραπληροφόρηση που σχετίζεται με την υγεία.

Όμως, ένας δικαστής έκρινε τον Ιανουάριο ότι η πολιτεία της Καλιφόρνια, όπου η μελέτη βρήκε τον μεγαλύτερο αριθμό γιατρών που παραπληροφόρησαν, δεν έχει τη δύναμη να τιμωρήσει τους γιατρούς που διαδίδουν παραπληροφόρηση ή παραπληροφόρηση. «Το COVID-19 είναι ένας ταχέως εξελισσόμενος τομέας της επιστήμης που από πολλές απόψεις διαφεύγει της συναίνεσης», αποφάσισε ο δικαστής.

Contents