Ο διαβήτης προκαλεί φαγούρα;

Ο διαβήτης προκαλεί φαγούρα;

Περιλαμβάνουμε προϊόντα που πιστεύουμε ότι είναι χρήσιμα για τους αναγνώστες μας. Εάν αγοράσετε μέσω συνδέσμων σε αυτή τη σελίδα, ενδέχεται να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια. Εδώ είναι η διαδικασία μας.

Τα άτομα με διαβήτη τείνουν να βιώνουν κνησμώδη δέρμα πιο συχνά από εκείνους χωρίς την κατάσταση. Η επίμονη φαγούρα μπορεί να είναι άβολα και μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική ξύσιμο, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει μόλυνση, δυσφορία και πόνο.

Ο κνησμός είναι συχνά ένα σύμπτωμα της διαβητικής πολυνευροπάθειας, η οποία είναι μια κατάσταση που αναπτύσσεται όταν ο διαβήτης οδηγεί σε νευρική βλάβη. Ορισμένες παθήσεις του δέρματος που αναπτύσσονται ως αποτέλεσμα του διαβήτη μπορεί επίσης να προκαλέσουν φαγούρα.

Ένα άτομο με διαβήτη δεν πρέπει να αγνοεί το φαγούρα. Το ξηρό, ερεθισμένο ή φαγούρα δέρμα είναι πιο πιθανό να μολυνθεί και τα άτομα με διαβήτη μπορεί να μην είναι σε θέση να καταπολεμήσουν τις λοιμώξεις τόσο επιτυχώς όσο εκείνοι που δεν έχουν την κατάσταση.

Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε τους λόγους που ένα άτομο με διαβήτη μπορεί να βιώσει κνησμό και να προσφέρει συμβουλές για την παροχή ανακούφισης.

Αιτίες της διαβητικής κνησμού

Ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει περιοχές εντοπισμένης κνησμού.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ένα άτομο με διαβήτη μπορεί να παρουσιάσει συχνότερη φαγούρα από άλλους.

Μερικές φορές, ο κνησμός μπορεί να προκύψει από κατεστραμμένες νευρικές ίνες στα εξωτερικά στρώματα του δέρματος.

Συχνά, η αιτία της φαγούρας που σχετίζεται με τον διαβήτη είναι η διαβητική πολυνευροπάθεια ή η περιφερική νευροπάθεια. Αυτές είναι επιπλοκές του διαβήτη που αναπτύσσονται όταν τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα προκαλούν βλάβη στις νευρικές ίνες, ιδιαίτερα εκείνες στα πόδια και τα χέρια.

Πριν αρχίσει η βλάβη των νεύρων για άτομα με διαβήτη, τα υψηλά επίπεδα κυτοκινών κυκλοφορούν το σώμα. Αυτές είναι φλεγμονώδεις ουσίες που μπορούν να οδηγήσουν σε φαγούρα.

Πρόσφατες έρευνες υποδηλώνουν ότι η αύξηση των κυτοκινών μπορεί τελικά να έχει σχέση με τη βλάβη του διαβητικού νεύρου.

Μερικές φορές, η επίμονη κνησμό μπορεί να υποδηλώνει ότι ένα άτομο με διαβήτη κινδυνεύει από νευρική βλάβη λόγω της αύξησης των επιπέδων κυτοκίνης. Πολλοί άνθρωποι βιώνουν επίσης φαγούρα ως σύμπτωμα μετά την ανάπτυξη της νευροπάθειας.

αναζητήστε ιατρική φροντίδα εάν ο κνησμός γίνεται επίμονος.

Τα άτομα με διαβήτη μπορούν επίσης να βιώσουν επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένης της νεφρικής ή ηπατικής ανεπάρκειας, η οποία μπορεί επίσης να προκαλέσει φαγούρα.

Ορισμένα άτομα με διαβήτη μπορεί να αναπτύξουν φαγούρα ως αρνητική παρενέργεια ενός νέου φαρμάκου ή να έχουν αλλεργική αντίδραση σε αυτό.

Ωστόσο, ένα άτομο δεν πρέπει να σταματήσει να λαμβάνει τα φάρμακά του μέχρι να επιβεβαιώσει με τον γιατρό του ότι έχουν βιώσει αλλεργική αντίδραση. Ο γιατρός μπορεί να χρειαστεί να συνταγογραφήσει ένα φάρμακο αντικατάστασης.

Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να βιώσουν κνησμό ως αποτέλεσμα της κακής κυκλοφορίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η κνησμό είναι πιο πιθανό να συμβεί χαμηλότερα στα πόδια.

Τα προϊόντα δέρματος που περιέχουν αρώματα, βαφές και ισχυρά σαπούνια μπορούν να στεγνώσουν το δέρμα, οδηγώντας σε φαγούρα.

Το δέρμα μπορεί επίσης να στεγνώσει ή να γίνει ευαίσθητο το χειμώνα.

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τη διαβητική νευροπάθεια.

Διαβητικές δερματικές παθήσεις

Μερικές φορές μια υποκείμενη κατάσταση του δέρματος μπορεί να προκαλέσει φαγούρα. Τα άτομα με διαβήτη μπορούν να πάρουν ορισμένες δερματικές παθήσεις και λοιμώξεις πιο εύκολα από τους ανθρώπους που δεν έχουν διαβήτη.

Παραδείγματα αυτών περιλαμβάνουν:

  • Μυκητιακή λοίμωξη: Οι μυκητιακές λοιμώξεις, όπως το πόδι του αθλητή και το jock itch, μπορούν να οδηγήσουν σε κνησμό. Το δέρμα μπορεί επίσης να είναι κόκκινο, ζεστό ή πρησμένο. Μερικές φορές, οι μικρές φουσκάλες αναπτύσσουν και παράγουν υγρή εκκένωση. Ο μύκητας Candida Albicans που μοιάζει με ζύμη είναι συχνά υπεύθυνη για αυτές τις λοιμώξεις.
  • Necrobiosis lipoidica diabeticorum (NLD): Αυτή είναι μια σπάνια κατάσταση του δέρματος που αναπτύσσεται συνήθως στα κάτω πόδια, αν και μπορεί επίσης να επηρεάσει άλλα μέρη του σώματος. Το NLD ξεκινά ως ένα θαμπό, κόκκινο σημείο με μια ανυψωμένη επιφάνεια που αναπτύσσεται σε μια βλάβη που μοιάζει με ουλές με ένα σκοτεινό σύνορο. Μπορεί να προκαλέσει πόνο και κνησμό.
  • Εκρηκτική ξανθομάτωση: πιο συνηθισμένο σε άτομα με διαβήτη τύπου 1, αυτή η κατάσταση σχηματίζει κίτρινες αλλοιώσεις στο δέρμα που είναι περίπου το μέγεθος ενός φιστίκι. Τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και λίπους αυξάνουν τον κίνδυνο εκρηκτικής ξανθομάτωσης. Τα σημεία εμφανίζονται συχνά στα πόδια, τα πόδια, τα χέρια, τα χέρια και τους γλουτούς. Κάθε χτύπημα θα έχει ένα κόκκινο δαχτυλίδι γύρω του και θα μπορούσε να φαγούρα.

συμπτώματα

Τα συμπτώματα κνησμού ποικίλλουν και εξαρτώνται από την αιτία.

Για παράδειγμα, εάν ένα άτομο έχει περιφερειακή νευροπάθεια, είναι πιο πιθανό να βιώσουν κνησμό στα κάτω μέρη των ποδιών.

Μπορεί επίσης να βιώσουν μια απώλεια αίσθησης, συνήθως στα πόδια ή τα χέρια. Μια αίσθηση τσούξιμο μπορεί να συνοδεύει αυτά τα συμπτώματα.

Τα άτομα με συγκεκριμένες δερματικές παθήσεις ή λοιμώξεις θα φαγούρα στο σημείο του σημείου ή της βλάβης.

φαγούρα μπορεί να κάνει ένα άτομο να αισθάνεται άβολα στα ρούχα του, να τα ξυπνήσει τη νύχτα και να τους κάνει να αισθάνονται σαν να χρειάζεται πάντα να γρατζουνίζουν.

Ένα άτομο με διαβήτη μπορεί να λάβει διάφορα βήματα για να διατηρήσει το υγιές δέρμα και να βρει ανακούφιση από την κνησμό, συμπεριλαμβανομένων:

  • Διαχείριση του διαβήτη προσεκτικά και εμποδίζοντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα να γίνουν υπερβολικά υψηλά.
  • Αποφεύγοντας τη λήψη πολύ καυτών λουτρών. Το ζεστό νερό μπορεί να αφαιρέσει την υγρασία από το δέρμα.
  • Εφαρμογή λοσιόν δέρματος ενώ το δέρμα εξακολουθεί να είναι υγρό μετά από μπάνιο ή ντους. Ωστόσο, ένα άτομο με διαβήτη δεν πρέπει να εφαρμόζει λοσιόν μεταξύ των ποδιών, καθώς αυτό μπορεί να λειτουργήσει με υγρασία για να προσελκύσει επιβλαβείς μύκητες.
  • Αποφυγή ενυδατών που περιέχουν σκληρά αρώματα ή βαφές. Αναζητήστε ένα προϊόν του οποίου η ετικέτα δηλώνει ότι η λοσιόν είναι “απαλή” ή “υποαλλεργική”. Μερικοί κατασκευαστές δημιουργούν λοσιόν ειδικά για άτομα με διαβήτη.

Υπάρχει μια σειρά από λοσιόν ειδικών για τον διαβήτη διαθέσιμα για αγορά online.

Η πραγματοποίηση αλλαγών στον τρόπο ζωής μπορεί επίσης να συμβάλει στη μείωση των συμπτωμάτων του δέρματος. Αυτά περιλαμβάνουν την κατανάλωση μιας υγιεινής διατροφής.

Πότε να δείτε έναν γιατρό

Οποιοσδήποτε με διαβήτη που προσπαθεί να διορθωθεί στο σπίτι για να θεραπεύσει την φαγούρα, αλλά δεν βλέπει καμία βελτίωση μετά από περίπου 2 εβδομάδες θα πρέπει να μιλήσει με τον γιατρό του για άλλες επιλογές.

Ενώ όλοι έχουν φαγούρα δέρμα από καιρό σε καιρό, για άτομα με διαβήτη, φαγούρα δέρμα μπορεί να σηματοδοτήσει τον κακό έλεγχο του διαβήτη και την πιθανή βλάβη των νεύρων.

Ένας γιατρός μπορεί να αξιολογήσει περιοχές ξηρού ή αποσπασματικού δέρματος για να προσδιορίσει εάν ο διαβήτης ή μια υποκείμενη κατάσταση του δέρματος είναι η αιτία.

Μπορεί να συνταγογραφούν θεραπείες ή να προτείνουν αλλαγές στη ρουτίνα διαχείρισης του διαβήτη ενός ατόμου.

  • Τύπος 1
  • Τύπος 2
  • Ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.