Melanoma e Avancuar: Studimet themelore mund të transformojnë trajtimin

Melanoma e Avancuar: Studimet themelore mund të transformojnë trajtimin

Rezultatet nga dy prova klinike ndërkombëtare mund të transformojnë trajtimin e melanomës së përparuar, lloji më vdekjeprurës i kancerit të lëkurës. Por aktualisht, pacientët melanoma kanceri i të cilëve është përhapur përballen me një të ardhme të pasigurt dhe shpesh të zymtë. Për shumë pacientë. Ato janë botuar gjithashtu në New England Journal of Medicine.

Imunoterapitë janë trajtime që rritin sistemin imunitar, dhe terapitë e synuara synojnë gjenet specifike të sëmundjes ose proteinat që lidhen me to.

Sidoqoftë, të dy provat e reja janë të parat në botë që ofrojnë Pacientët melanoma Mundësia e trajtimit në një fazë të hershme të sëmundjes me qëllim parandalimin e përhapjes dhe rikthimit. dhe shpëtimi i jetës, "thotë autori i studimit Prof. Georgina Long, Kryetar i Onkologjisë Mjekësore Melanoma dhe Kërkimit të Përkthimit në Universitetin e Sidneit në Australi, i cili punoi në të dyja provat.

Melanoma metastatike shumë më e vështirë për Trea T

Melanoma është kryesisht një kancer i lëkurës, por gjithashtu mund të lindë diku tjetër në trup, siç janë sytë. Fillon në qelizat e quajtura melanocitet, të cilat prodhojnë melaninë – pigmentin që i jep lëkurës, flokëve dhe syve ngjyrën e tyre. Ekspozimi ndaj dritës ultravjollcë, siç është nga dielli ose shtretërit për rrezitje https://harmoniqhealth.com/al/parazol/, është një faktor kryesor rreziku për melanoma. ” Shumica e vdekjeve të kancerit vijnë nga metastaza, e cila është një fazë e sëmundjes ku qelizat kancerogjene nga tumori origjinal shpëtojnë dhe shkaktojnë tumore sekondare më të vështira për të trajtuar në pjesë të tjera të trupit.

në Shtetet e Bashkuara, Shkalla e rasteve të reja të melanomës u dyfishua midis 1982 dhe 2011, një vit në të cilin më shumë se 65,000 njerëz zbuluan se ata kishin sëmundje dhe më shumë se 9,000 vdiqën prej saj.

në Australi, ku Prof. Long është Gjithashtu drejtor mjekësor i bashkuar i Melanoma Institute Australia, shkalla e melanomës është një nga më të lartat në botë. Në vitin 2017, gati 14,000 njerëz në vend pritet të diagnostikohen me sëmundje dhe më shumë se 1.800 pritet të vdesin prej saj. Heqja kirurgjikale e tumorit parësor. Sidoqoftë, në rreth 10 përqind të rasteve, kanceri zbulohet shumë vonë dhe tashmë ka prodhuar tumore sekondare (metastaza). Trajtimi i kancerit, siç është pas operacionit. Të dy provat testuan dy lloje të ndryshme të terapisë ndihmëse për melanoma të përparuar. -Kundër një placebo si një trajtim pas operacionit për pacientët me melanoma të përparuar (faza III), mutacione në gjenin BRAF, dhe mendohet se janë në rrezik të lartë të përsëritjes.

Rezultatet treguan se krahasuar me një placebo , kombinimi çoi në "rrezik të konsiderueshëm më të ulët të përsëritjes" dhe mbijetesë të përmirësuar. Ata gjithashtu nuk treguan efekte të reja toksike nga ilaçet e përdorura në kombinim. prej 150 miligram dy herë në ditë) dhe trametinib (me një dozë orale prej 2 miligramësh një herë në ditë), ose dy tableta të përputhura me placebo. , krahasuar me 39 përqind në grupin e placebo-një ulje e rrezikut prej 53 përqind. , "Përmirësimi i mbijetesës pa metastazë të largët dhe liria nga relapsi." Në trajtimin e pacientëve që kanë bërë operacione për melanoma të përparuar (faza III dhe faza IV) sesa stani aktual Dard of Care Drug Ipilimumab. Ai gjithashtu zbuloi se nivolumab rezultoi në "mbijetesë dukshëm më të gjatë pa përsëritje". Ata synojnë një kalim në qelizat imune për të rritur sulmin e tyre në qelizat e kancerit. të jenë në rrezik të lartë të relapsit. dhe pastaj çdo 12 javë, deri në 1 vit. Në 18 muaj, shkalla e mbijetesës pa relapsa me nivolumab ishte 66.4 përqind, ndërsa me ipilimumab ishte vetëm 52.7 përqind. Shkolla e Mjekësisë në Universitetin e York -ut, thotë se këto rezultate tregojnë se "nivolumab është më efektiv në trajtimin e pacientëve me melanoma të fazës III dhe IV, duke shkurtuar rrezikun e relapsit me një të tretën."

Siç përfundon Prof. Long, "Qëllimi ynë përfundimtar për ta bërë melanomën një sëmundje kronike dhe jo një sëmundje terminale tani është aq më afër arritjes."

"Rezultatet si kjo do të ndryshojnë mënyrën se si ne praktikojmë ilaçin." Jeffrey S. Weber

  • Kanceri/Onkologjia
  • melanoma/kanceri i lëkurës